Συνταγές & Μαγειρική

Σπιτική Πίτσα με Χειροποίητη Ζύμη και Φρέσκα Υλικά από το ePantry.gr

Σας αρέσει η πίτσα αλλά θέλετε να δοκιμάσετε μια πιο σπιτική εκδοχή; Με απλά βήματα και τα κατάλληλα υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας λαχταριστή πίτσα!

Υλικά

Για 4 μερίδες

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

500 γρ. 

Ξηρή μαγιά

1 φακελάκι

Χλιαρό νερό

300 ml

Ελαιόλαδο

2 κ.σ.

Αλάτι

1 κ.γ.

Ζάχαρη

1 κ.γ.

Για τη σάλτσα:

Έτοιμη σάλτσα ντομάτας χωρίς πρόσθετα

1 βάζο

Σκόρδο

    1 σκελίδα λιωμένη

Ελαιόλαδο

1 κ.σ.

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για την επικάλυψη (ενδεικτικά):

Τυρί μοτσαρέλα τριμμένη

200 γρ.

Κασέρι ή γραβιέρα

150 γρ.

Πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες

1

Μανιτάρια φρέσκα ή σε κονσέρβα

Προαιρετικά: ελιές, ζαμπόν, ή λαχανικά της επιλογής σας

Διαθέσιμα στο κατάστημά μας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προετοιμασία ζύμης

Σε ένα μπολ διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Προσθέστε λίγο από το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.

Έπειτα, προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Σκεπάστε τη με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

Βήμα 2

Ετοιμάστε τη σάλτσα

Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίστε το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα ντοματάκια ή τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.

Βήμα 3

Συναρμολόγηση πίτσας

Ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη σε σχήμα πίτσας. Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα. Προσθέστε τα τυριά, την πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά που επιθυμείτε.

Βήμα 4

Ψήσιμο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C (πάνω-κάτω αντίσταση ή στον αέρα). Ψήστε την πίτσα για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της ζύμης και να λιώσουν τα τυριά.

Η σπιτική πίτσα είναι μια απολαυστική και εύκολη λύση για όλη την οικογένεια. Με προσεκτικά επιλεγμένα υλικά από το ePantry.gr, είστε σίγουροι για την ποιότητα και τη φρεσκάδα του γεύματός σας. Καλή όρεξη!